joi, 21 noiembrie 2013

Imbunatatirea internetului

  Cu totii stim ca in mediul virtual nu gasim doar lucruri pozitive si folositoare. Sunt destui oameni care fac internetul sa fie si un lucru negativ, periculos . Unii creeaza virusi,altii recurg la amenintari aplicate sau nu, altii corup oameni ,in special minori.Propun sa dezvoltam acest subiect de discutie, contribuind la imbunatatirea internetului prin niste idei ,solutii .

  In primul rand, pentru a evita amenintarile online nu trebuie sa  folosim gresit retelele de socializare . Sa luam ca exemplu Facebook-ul. Se considera a fi in trend numarul de prieteni extrem de ridicat(deobicei are ca rol multiplicarea numarului de like-uri pe care unii adolescenti il urmaresc atent ,asemanator unui lucru comestibil). Acceptand fiecare solicitare de prietenie,uneori fara sa analizam profilul persoanei respective,putem gasi strecurate o multime de persoane necunoscute si dubioase. Ca solutie,cel mai bine este sa ne uitam pe profilul celui/celei ce ne trimite cerere si sa punem accent pe prietenii comuni.




   De asemenea,pozele deocheate unde vestimentatia este aproape inexistenta atrage atentia multor pedofili,violatori etc. Facebook-ul furnizeaza datele pe care le oferi site-ului, multa lume poate afla prin ce zona locuiesti. Si de aici pana la un atac de la cel din spatele calculatorului nu mai e mult. Check-in-urile de pe Facebook sunt si ele in trend .Ele pot fi extrem de tentante pentru cel ce vrea sa stie unde esti. Iti dai check-in de undeva,el vede si pleaca spre locul respectiv. Daca check-in-ul este atat de necesar ,macar sa fie dat cand se paraseste locul.




  Alta solutie ar fi introducerea unor " politisti " ai internetului care sa supravegheze mediul online. De exemplu: adresa unui individ care face amenintari online poate fi aflata dupa IP-ul calculatorului . Tinerii pot contribui la prinderea lor denuntandu-i pe cei care le creeaza probleme. Dandu-le conversatia " politistilor" pentru ca acestia sa poata pune sub acuzatie pe cineva.




Aceste idei sunt doar o infima parte din cate exista si cate ar trebui propuse si aplicate !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu