joi, 21 noiembrie 2013

Fast Food - "Mancare" ucigatoare

  Mancarea fast-food este apreciata de multi oameni datorita faptului ca este usor de obtinut. Oriunde esti in oras,gasesti un fast-food iti iei ceva si infuleci in drum spre scoala/faculate/serviciu. Cu toate acestea este considerată cel mai mare duşman al sănătăţii.


  Alimentele de tip fast-food sunt principalul factor care predispune la obezitate şi, cu toate acestea, cele mai multe persoane le consumă zilnic. Urmarea: numărul obezilor a crescut foarte mult în ultimii ani şi la noi în ţară. Datele statistice arată că 3,5% din copii şi peste trei milioane de români sunt obezi, iar numărul lor este în creştere.

Aceste cifre sunt uşor de explicat în condiţiile în care o porţie de fast-food conţine între 500-800 de calorii, iar o porţie de mâncare sănătoasă maximum 200 de calorii.
  Cercetătorii americani au examinat la microscop compoziţia chicken nuggets (bucăţi de pui) aparţinând a două lanţuri de restaurante fast food foarte cunoscute din America, scrie RomâniaTV.NETAstfel, ei au descoperit că doar jumătate din compoziţie conţinea carne restul fiind un amestec de diferite părţi ale păsărilor, printre care grăsime, vase de sânge, nervi, oase şi cartilagii. Cu toate acestea, restaurantele se apără, declarând că informaţiile nutriţionale privind produsele lor sunt disponibile pe internet şi pe ambalaj.Cu toate că atunci când sunt privite cu ochiul liber chicken nuggets par să fie făcute doar din carne, lentila microscopului a arătat crudul adevăr, oferindu-le consumatorilor adevărata reţetă.



  Conţin peste 300 de E-uri


  Te-ai întrebat vreodată de ce mâncarea de la fast-food are un aspect atât de plăcut spre deosebire de cea preparată în casă? Ei bine, responsabile de acest lucru sunt cele peste 300 de E-uri care se găsesc în compoziţia lor.
În plus, pe lângă E-uri (coloranţi, conservanţi, îndulcitori, antioxidanţi şi întăritori de aromă), alimentele de tip fast-food conţin şi peste 300 de arome artificiale. De asemenea, acestea sunt bogate în calorii, mai exact, 100 grame de alimente conţinând 500 de calorii.
„Majoritatea alimentelor conţin ceea ce numim „calorii goale”, care, culmea, nu numai că nu ne dau bruma de substanţe nutritive, dar ne fură şi bruma de nutrienţi pe care o mai avem în corp, deoarece ne consumă rezervele de vitamina B, magneziu şi de crom”, explică nutriţionistul. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu